Scroll Top
EUPROFITEUR ODER WELTENFLANEUR?
– The World is our Oyster

Концепция:

Две немски художнички пътуват три дни към България в търсене на лукса.
Техните преживявания, мисли и фотографи от пътешествието ще бъдат представени в изложбата на Мобилната Галерия frishkunst „Fahrwerke“.
Посредством GPS устройство, се предвижда лесното намиране на местоположението на галерията.
Тази иновативна форма за поднасяне на изкуство ще бъде показана едновременно в България и Германия през месец октомври 2014 година.

Описание:

Германия, за много източно-европейци и бежанци е прехвалена/предпочитана страна и крайна цел на едно дълго пътуване. Поради това, много Германци се оплакват от вълните емигранти, така наречените EU-Profiteure /профитиращи от Еврпейския съюз/.
Но за двете художнички страната не предлага очевиден лукс. В Германия те живеят на ръба на възможностите си и не могат да си позволят собствено жилище, както и висок стандарт на живот. Ето защо самите те трябва да станат „EU-Profiteure/профитиращи от Европейския съюз” и да прекосят отворените граници, за да станат състоятелни Европейци.

www.frischkunst.de

Какво всъщност е луксът? Защо толкова много хора се стичат към Германия, докато ние искаме да отидем в България, за да осъществим мечтите си?

Джесика и нейната приятелка планират да закупят къща в провинцията. Такъв имот в Германия е на стойност от 200 000 до 800 000 €, докато в България подобна придобивка струва между 10 000 и 30 000 €.

Когато си творец е немислимо да живееш с ограниченията на кредит до края на живота. Нещо повече като творец, без постоянен доход никоя банка не би ти отпуснала кредит.

С това пътуване хоризонтите на двете художнички се разширяват. За всичко, което осъзнават, обмислят и с което влизат в конфликт те разказват на специално подготвената за проекта страница във facebook.

Присъединяването им към URBAN SHORTCUT ще стане посредством осъществяването на съвместна изложба, която ще бъде показана в Мобилна Галерия frischkunst „Fahrwerke“ 1.0
С помощта на колата, с която прекосяват не само публичните, но и собствените си граници, те ще се опитат да намерят кратък път „SHORTCUT” между зрител и изкуство.

Автори:
Leonie-Pichler_Pic-01
Leonie Pichler / Леони Пилхер

Биография:

Леони Пилхер (30г.) следва режисура в Аугсбург, Париж, Италия и Америка. Тя е трябвало да опознае много езици, докато намери свой собствен и от тогава всичко е ясно. Тя пише и инсценира постановки в уникален собствен стил: иновативни, модерни, мултимедиални, с удоволствие многоезични, на абсурдни места, но винаги откровени. Последно тя е гостувала на Интернационалната среща на режисьорите в Чикаго, Торонто и Ню Йорк. Не би го споделила, но не е била по-щастлива от тогава.
www.bluespotsproductions.com

Jessica-Treffler-Pic
Jessica Treffler / Джесика Трефлер

Биография:

Джесика Трефлер (34г.) завършва съвременно изкуство в Дънди/Шотландия като продължава квалификацията си по арттерапия в Мюнхен, Германия. От тогава работи както като творец, куратор и дизайнер, така и като арттерапевт. През 2008 година основава фирмата frischkunst, посредством която съвмества „под една шапка” всички свои интереси. Творбите ? са концептуални инсталации, в които често зрителят е въвлечен интерактивно. В произведенията си тя използва медии като филм, фотография, звук, пърформанс и проекция, дори живопис. За Джесика щастието и късмета са лукс, който няма цена.

МЕДИЙНО ОТРАЗЯВАНЕ
СВЪРЗАНИ ПРОЕКТИ
Clear Filters
БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ
1 август, 2013
БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ

Автогара Стара Загора като средище на съвременното изкуство …

БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ
subtitle
info
ИН …
13 юни, 2014
ИН …

Произведението е разгърнато в паркова среда с обособени места …

Интенция за антивещ
11 януари, 2023
Интенция за антивещ

Bещите и процесите, в които те участват като “съвкупност от взаимосвързани преживявания и съзнания” …

СВЪРЗАНИ ЛОКАЦИИ
Clear Filters
кв. Картала – Обръщало
5 юни, 2014
кв. Картала – Обръщало

43°05’03.1″N 25°37’16.7″E

кв. Картала – Обръщало
subtitle
info
град Велико Търново
12 септември, 2014
град Велико Търново

България

Автогара Стара Загора
1 август, 2013
Автогара Стара Загора

Стара Загора, бул. Славянски № 18

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ
Clear Filters
ПУСТОШ … Колко траe концептуалното изкуство…
12 януари, 2015
ПУСТОШ … Колко траe концептуалното изкуство…

Автор: Йоанна Тиеле

ПУСТОШ … Колко траe концептуалното изкуство…
subtitle
info
ПЪТЯТ И ЗНАЧЕНИЕТО НА ИНТЕРМЕДИЯТА
6 декември, 2014
ПЪТЯТ И ЗНАЧЕНИЕТО НА ИНТЕРМЕДИЯТА

Автор: Йоанна Тиеле

С безплатен билет в едно дълго пътуване
15 август, 2013
С безплатен билет в едно дълго пътуване

Автор: Мария Андиркова