Scroll Top
ОСЪЩЕСТВИ СЕ ПАРАЛЕЛНО-ИНТЕРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА АРТ-ПРОЕКТА
EUProfiteur oder WeltenFlaneur? – The World is our Oyster

На 25 Октомври 2014 година беше осъществено паралелното интерактивно представяне в гр. Аугсбург и гр. Велико Търново на арт-проекта EUProfiteur oder WeltenFlaneur? – The World is our Oyster на младите немски художнички Джесика Трефлер и Леони Пилхер.

EUProfiteur oder WeltenFlaneur? – The World is our Oyster, сe осъществи виртуално във facebook в периода на пътуването на авторките към България и обратно. Страницата документира работата по проекта от стартирането му през юни 2014 до днес на страницата/дневник във facebook

Във вечерта на откриването на Мобилната Галерия frishkunst „Fahrwerke“ беше осъществена пряка интернет възможност на публиката в Германия и България да сподели своите впечатления. Самата експозиция от фотографии беше аранжирана в двата автомобила, които трябваше да бъдат паркирани на ключови места в двата града. За съжаление, представянето в гр. Велико Търново беше “саботирано” от метеорологичните условия- силен снеговалеж и нападали клони по улиците на града, което доведе до алтернативно представяне на автомобила-Мобилна галерия като картинка, пътуваща в ръцете на присъстващите в клуб “ТАМ”.

Проектът е част от платформата за съвременно изкуство URBAN SHORTCUT.
Чрез колите Мобилна Галерия, с които двете художнички прекосяват собствените си и публичните граници, те се опитват да осъществят SHORTCUT между зрител и изкуство.

СВЪРЗАНИ ПРОЕКТИ
FRISCHKUNST „FAHRWERKE“ – DIE MOBILE GALERIE  /  „СВЕЖОИЗКУСТВО“ – ПЪТУВАЩИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ

… иновативно и мобилно изложбено пространство …

EUPROFITEUR ODER WELTENFLANEUR?
– The World is our Oyster

…иновативна форма за поднасяне на изкуство ще бъде показана едновременно…