Scroll Top
Представяне на “Мобилна галерия” пред медии и публика

На 5 Октомври 2014 г. Urban Shortcut и Frischkunst-Fahrwerke в лицето на Джесика Трефлер представиха “Мобилна галерия” и проекта “EUProfiteur oder WeltenFlaneur? – The World is our Oyster” пред медии и публика. Първото неформално представяне на идеята за пътуващи галерии се състоя в района на култовото за Велико търново заведение “Малкия Интер”. Там Авторката на проекта запозна представителите на медиите с концепцията на проекта и идеите за развитието му.

Първото неформално представяне на идеята за пътуващи галерии се състоя в района на култовото за Велико търново заведение “Малкия Интер”. Там Авторката на проекта запозна представителите на медиите с концепцията на проекта и идеите за развитието му.

Две немски художнички пътуват три дена към България в търсене на лукса и с идеята да се опитат да извлекат „печалба”от отворените европейски граници.

Техните преживявания, мисли и фотографи от пътешествието ще бъдат представени в първата изложбата на Мобилната Галерия frishkunst „Fahrwerke“ във Велико Търново на 25.10.2014 в 18.00 пред/в клуб ТАМ.
Тази иновативна форма на изложба ще бъде открита едновременно на паралелно интерактивно откриване между гр.Аугсбург и гр. Велико Търново на същата вечер.
Експозицията е аранжирана в двата автомобила Мобилна Галерия, чието официално представяне на великотърновската публика беше в началото на октомври.

Вечерта на откриването автомобилите-галерия ще се намират на ключово място в двата европейски града, а връзката между тях ще се осъществи виртуално, така че гостите на събитието от Германия и България, ще имат пряка интернет възможност да споделят своите впечатления.

Арт-проектът EUProfiteur oder WeltenFlaneur? – The World is our Oyster
на Джесика Трефлер и Леони Пилхер, сe осъществява виртуално във facebook в периода на пътуването им към България и обратно. Страницата документира работата по проекта от стартирането му през юни 2914 до днес на страницата/дневник във facebook :
https://www.facebook.com/pages/EUProfiteur-oder-WeltenFlaneur-The-World-is-our-Oyster/315043572003419?sk=info

Проектът е част от платформата за съвременно изкуство URBAN SHORTCUT.
Чрез колата Мобилна Галерия, с която двете художнички прекосяват собствените си и публичните граници, те се опитват да осъществят SHORTCUT между зрител и изкуство.

СВЪРЗАНИ ПРОЕКТИ
Clear Filters
Интенция за антивещ
Интенция за антивещ

Bещите и процесите, в които те участват като “съвкупност от взаимосвързани преживявания и съзнания” …

11 януари, 2023
EUProfiteur oder WeltenFlaneur? …
EUProfiteur oder WeltenFlaneur? …

Прекосяване не само на публичните, но и собствените граници …

25 октомври, 2014
„Свежоизкуство“ – Пътуващи произведения (Мобилна Галерия)
„Свежоизкуство“ – Пътуващи произведения (Мобилна Галерия)

Това иновативно изложбено пространство успява да доведе изкуството до зрителя …

14 септември, 2014
БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ
БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ

Автогара Стара Загора като средище на съвременното изкуство …

1 август, 2013
СВЪРЗАНИ ЛОКАЦИИ
Clear Filters
град Велико Търново
град Велико Търново

България

12 септември, 2014
град Аугсбург, Германия
град Аугсбург, Германия

Провинция Бавария

12 септември, 2014
ОЩЕ НОВИНИ